• sales@etesal.net

تلفن صنعتی

تلفن صنعتی

تلفن صنعتی (Indistrial Telephone) دارای عملکردی مشابه تلفن های معمولی است که در محیط های صنعتی و مکان های عمومی از آن استفاده می کنیم. از تلفن صنعتی می توان در کارگاه های تولید، کارخانه ها، بزرگراه ها، تونل ها، سکو های راه آهن، لابی بیمارستان ها و مترو استفاده کرد. تلفن صنعتی به لحاظ اتصال به دو دسته تلفن باسیم و بی سیم تقسیم می شود. نوع با سیم آن به وسیله کابل شبکه و یا زوج سیم مسی به سیستم تلفن وصل می شود و نوع بی سیم تلفن صنعتی به وسیله یک سیم کارت و یا از طریق آنتن وای فای به شبکه تلفن متصل می گردد. البته مدل کابلی تلفن صنعتی پایدار و مطمئن تر از نوع بی سیم آن است.
همین طور به لحاظ تکنولوژی، تلفن صنعتی به دو دسته ی تلفن صنعتی آنالوگ و تلفن صنعتی تحت شبکه تفکیک می شود.

تلفن صنعتی تحت شبکه

به تلفن صنعتی که صدای دریافتی و ارسالی آن روی شبکه انجام می شود تلفن صنعتی تحت شبکه (Industrial IP Phone) گفته می شود. برای کارکردن با تلفن صنعتی نیاز به یک سانترال VoIP داریم. بسیاری از سانترال های VoIP مانند گرند استریم، ایزابل، آلکاتل، مایتل، یستار، سیسکو و فری سوئیچ از تلفن صنعتی تحت شبکه پشتیبانی می کنند. با توجه به اینکه در وب سایت ها و منابع دیگر مترادف های دیگری برای تلفن صنعتی تحت شبکه معرفی می گردد ممکن است در ادامه به جای استفاده از تلفن صنعتی تحت شبکه از تلفن صنعتی IP ، آی پی فون صنعتی، تلفن صنعتی SIP و یا تلفن صنعتی VoIP استفاده کنیم که همه ی این مترادف ها یک معنی و مفهوم دارند. 

اجزای تشکیل دهنده تلفن های صنعتی

تلفن های صنعتی از بخش های مختلفی تشکیل می شود که در این قسمت به معرفی آن ها می پردازیم:

🛑 بدنه 

🛑 هندست

🛑 هوک

🛑 کیپد

🛑 برد تلفن

🛑 گلندها 

🛑 متعلقات نصب
 

دلیل استفاده از تلفن صنعتی تحت شبکه چیست؟

تلفن های اداری یا رومیزی با توجه به ساختاری که دارند اگر در محیط های صنعتی قرار بگیرند خیلی زود خراب خواهند شد و یا حتی به دلایلی که در ادامه توضیح خواهیم داد امکانات تلفن صنعتی تحت شبکه را برای صنایع ندارند. تلفن های صنعتی تحت شبکه شاید به لحاظ قیمت از تلفن های رومیزی اداری گران تر باشند ولی هر کدام کارایی خود را دارند. از دلایل استفاده از تلفن صنعتی IP می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
•  استحکام در برابر ضربه
•  مقاوم در برابر گرد و غبار 
•  مقاوم در برابر نفوذ آب 
•  ضد انفجار بودن
•  ممانعت از سرقت در محیط های باز
•  داشتن آزیر و چراغ هشدار تماس 
 

جنس بدنه ی تلفن صنعتی تحت شبکه

بدنه تلفن صنعتی تحت شبکه از آلیاژ های مختلف ورق آهن ، آلومینیوم و یا استیل ساخته می شود. بدنه تلفن صنعتی VoIP اگر از ورق آهن ساخته شود می بایست ورق آن در حوض گالوانیزه فرو برده شود تا تمامی نقاط آن گالوانیزه شود. در این صورت تلفن صنعتی IP در برابر هر گونه خوردگی و پوسیدگی مقاوم خواهد بود و طول عمر بسیار بالایی خواهد داشت. بدنه آلومینیوم در تلفن صنعتی چندان مناسب نیست چون در مدت زمان کوتاهی با خوردگی و از بین رفتن بدنه و شیار پیچ ها مواجه خواهید شد. ورق استیل هم باید از نوع 313 باشد تا خاصیت ضد زنگ و ضد خوردگی برای تلفن صنعتی تحت شبکه داشته باشد. 

مقاوم بودن ورق گالوانیزه در مقابل ضربه باعث می شود تا تلفن صنعتی SIP مناسب محیط هایی نظیر کارخانه های فولادی، سیمانی ، صنایع غذایی و بسیاری از صنایع مشابه باشد. 

تلفن صنعتی تحت شبکه در برابر گرد و غبار (Dust Proof)

برخی صنایع از آلایندگی بالایی برخوردار هستند مثل کارخانه های تولید سیمان، صنایع معدنی، کارخانه های فولاد و صنایع مس که نمونه هایی از این قبل هستند. تلفن صنعتی تحت شبکه به لحاظ نوع ساخت در مقابل گرد و غبار مقاوم خواهد بود. استفاده از مدار الکترونیکی و شماره گیر و هندست با استاندارد IP56 باعث خواهد شد تا تلفن صنعتی IP شما ضد گرد و غبار باشد.  علاوه بر صنایعی که در ابتدا گفته شد از تلفن صنعتی SIP در پارکینگ ها، زندان ها، ایستگاه های پلیس، آسانسور و استادیوم ها نیز استفاده می شود.
 

ضد آب بودن تلفن های صنعتی تحت شبکه (Water Proof)

شاید بپرسید آیا همه ی تلفن های صنعتی باید در برابر نفوذ آب مقاوم باشند؟ خیر برخی تلفن های صنعتی VoIP همانگونه که گفته شد کافیست در برابر ضربه مقاوم باشند مثلا در زندان ها و یا برخی در مقابل گرد و غبار و خوردگی مثل کارخانه های فولادی اما ممکن است از تلفن صنعتی تحت شبکه در مناطق مرطوب مثل سکو ها ی دریایی، کارخانه های تولید نوشیدنی و یا کارخانه های واقع در شهر های ساحلی استفاده شود.
البته تلفن صنعتی در قالب تلفن اضطراری می تواند در کنار بزرگ راه ها نیز نصب شود بنابراین به تلفن های صنعتی ضد آب نیاز خواهیم داشت تلفن هایی که کافیست استاندارد IP65 داشته باشند. برخی از مشتریان گاها به دنبال تلفن هایی با IP بالاتر هستند که هیچگاه به آن نیاز نخواهند داشت. تلفن صنعتی ضد آب با استاندارد IP66 یعنی آن را در مقابل جت شیر آب قرار دهیم و یا در استاندارد IP67 یعنی تلفن را تا عمق یک متر زیر آب قرار دهیم. به ندرت به تلفن های صنعتی ضد آب با استاندارد بالای IP65 نیاز خواهیم داشت و خرید تلفن صنعتی با این IP به صرفه نیست. تلفن های صنعتی ضد آب از واشر و عایق های خاصی استفاده می کنند و ممکن است در حین تعمیر و باز و بسته کردن مجدد این قابلیت را از دست بدهند. 


ضد انفجار بودن تلفن صنعتی تحت شبکه (Explosion Proof Industrial IP Phone)

در محیط های گازی و پلایشگاه ها و همچنین سکو های اکتشاف، حفاری و استخراج نفت به تلفن صنعتی ضد انفجار نیاز خواهیم داشت. تلفن صنعتی ضد انفجار دارای کلاس بندی های مختلفی است. با توجه به زیاد بودن مطالب این حوزه برای اطلاعات تخصصی بیشتر راجع به تلفن های ضد انفجار می توانید به مقالات و محصولات مرتبط در این سایت مراجعه فرمائید.
 

تلفن های صنعتی و خراب کاری

استفاده از کیپد شماره گیر، بدنه ی فلزی، هندست فلزی تمام استیل و گلند های نگه دارنده ی کابل ها در گوشی تلفن صنعتی SIP از خرابکاری افراد با نیت بد تا حدودی جلوگیری می کند. شیوه ی نصب و قرار گیری تلفن ویپ صنعتی در هود فلزی هم می تواند باعث بهبود درجه حفاظت آن گردد. 

 

آژیر و چراغ هشدار تماس در تلفن صنعتی

تلفن صنعتی با داشتن چراغ و بوق هشدار تماس در محیط های با نویز بالا می تواند باعث ایجاد آرامش خاطر در زمان بحران شود. گوشی های تلفن صنعتی IP بسته به این که تلفن صنعتی تحت شبکه باشد یا تلفن صنعتی آنالوگ می تواند از دو مسیر تغذیه شود. تلفن صنعتی IP  دارای دو منبع تغذیه PoE و منبع تغذیه مستقل 12 ولت می باشد. تلفن صنعتی ویپ با توجه به ماهیت اتصال به سوئیچ شبکه می تواند برق مورد نیاز جهت روشن شدن را از سوئیچ PoE تامین کند.
البته اگر تلفن صنعتی SIP نیاز به استفاده از چراغ هشدار داشته باشد، جریان PoE کافی نیست و می بایست از منبع تغذیه 12 ولت استفاده نمائید. این منبع تغذیه به صورت آداپتور در کنار گوشی تلفن صنعتی SIP قرار می گیرد. در تلفن های صنعتی آنالوگ نیاز به جریان برق به جهت روشن کردن چراغ هشدار و بوق تماس ، صرفا از طریق آداپتور و یا برق 220 ولت تامین میشود و جریان موجود در کابل تلفن پاسخگوی این نیاز نیست.

در ادامه مثال های مختلفی از نحوه استفاده از تلفن های صنعتی تحت شبکه و آنالوگ بیان خواهیم کرد. برای مثال در تصویر زیر 2 سایت اصلی کارخانه و سایت اداری شرکت روی اینترنت به هم متصل شده اند ، در سایت شماره یک کارخانه دو دستگاه تلفن صنعتی قرار دارد که یکی از تلفن ها دارای هود آکوستیک است ولی دیگری به صورت نرمال نصب شده است. تلفن های صنعتی سایت یک کارخانه تحت شبکه هستند که مستقیما از طریق کابل شبکه به سوئیچ و سپس مرکز تلفن متصل شده اند ولی در سایت شماره دو کارخانه چون نوع تلفن های صنعتی، آنالوگ است پس از یک مبدل آنالوگ به آی پی یا اصطلاحا گیت وی ویپ استفاده شده است. در سایت ساختمان اداری هم از تلفن های رومیزی تحت شبکه استفاده می کنند. هر سه سایت می توانند روی شبکه به آسانی با هم در ارتباط باشند. 
 

حفاظ و نگهدارنده تلفن صنعتی

تلفن های صنعتی برای حفاظت در مقابل باران، نویز محیطی بالا، گرما، تابش نور مستقیم آفتاب و گرد های موجود در هوا از ابزار محافظتی استفاده می کنند. در اینجا به این ابزار اشاره خواهیم کرد: 

⭕️ کیوسک 

⭕️ هود آکوستیک فلزی 

⭕️ هود آکوستیک پلاستیکی

⭕️ باکس تلفن


 
در مثال دیگری از شرح استفاده از تلفن های صنعتی در تصویر زیر سه سایت کارخانه به شکل زیر در ارتباط هستند. سایت یک و دو از طریق لبنک وایرلس و سایت سوم از طریق شبکه WAN به سایت دو متصل است. در سایت یک از تلفن های صنعتی تحت شبکه استفاده شده است که یکی از آن ها دارای هود فلزی آکوستیک است و دیگری به صورت نرمال نصب شده است. در سایت شماره 2 تلفن صنعتی تحت شبکه و اینترکام صنعتی بدون هندست مورد استفاده قرار گرفته است.
اینترکام های صنعتی برای تسریع و سهولت در ارتباط گاها جایگزین تلفن صنعتی می شوند. در سایت شماره 3 کارخانه هم یک اینترکام صنعتی با هندست و دیگری بدون هندست مورد استفاده قرار می گیرد. تلفن ها برای تماس با اینترکام کافیست شماره داخلی آنها را بگیرند و برای اینکه بتوانیم با اینترکام ها به تلفن های صنعتی زنگ بزنیم باید در تنظیمات دکمه های اینترکام شماره داخلی تلفن مد نظر را روی یکی از دکمه ها تنظیم نمائیم.  


 

خرید تلفن صنعتی 

برای خرید تلفن صنعتی عوامل زیادی مد نظر هستند که مهمترین آنها قیمت و کیفیت می باشد. قبل از هرگونه خرید بهتر است از شوروم شرکت اتصال صوت بازدید کنید تا مدل های تولید شده در این شرکت را مشاهده کنید. قیمت مناسب در کنار گارانتی یکساله و خدمات پس از فروش ده ساله از مزایای خرید تلفن های صنعتی تحت شبکه  تولید شده در شرکت اتصال صوت (Etesal Sout) می باشد. 
تمامی استاندارد های لازم برای گوشی تلفن صنعتی اتصال صوت دریافت شده است و دارای گواهینامه های مربوطه می باشد پس نیازی به پرداخت هزینه ی اضافی برای خرید تلفن صنعتی خارجی ندارید. برای اطمینان از خرید تلفن صنعتی تحت شبکه از کارشناسان اتصال صوت بخواهید تا لیست مشتریان این محصول را در اختیار شما قرار دهند.


قیمت تلفن صنعتی تحت شبکه

شاید در نظر شما بهترین قیمت تلفن صنعتی متعلق به محصولات چینی باشد ولی با نگاهی به قیمت تلفن صنعتی اتصال صوت می توانید از خریدی ارزان و با کیفیت بهره مند شوید. سال هاست که در کشور ما فرهنگ خرید محصولات ایرانی جایگزین خرید محصولات خارجی شده است و امیدواریم روزی برسد که با حمایت مردم از جوان ایرانی ، نیازی به واردات محصول مخابراتی نداشته باشیم.


مطالعه نماید:

تلفن صنعتی تحت شبکه اف اچ اف مدل FHF ResistTel IP4

تلفن صنعتی تحت شبکه اتصال صوت مدل ES-P1141

تلفن صنعتی IP (آی پی) برند Connect TIK

چت با کارشناسان در واتس آپ