• sales@etesal.net

سیستم اینترکام صنعتی

سیستم‌ اینترکام صنعتی یک سیستم یکپارچه ارتباطی و نظارتی است که به شما امکان کنترل، برقراری تماس و پخش پیام‌های ضروری را می‌دهد. سیستم‌های اینترکام صنعتی برای محیط‌های حساس صنعتی طراحی شده‌اند و قابلیت کار با انواع سیستم‌های نظارتی و کنترلی را دارند.

یک سیستم اینترکام تحت شبکه صنعتی باید بتواند به خوبی با الزامات موجود در محیط‌های صنعتی وفق پیدا کند و بر چالش‌های موجود در آن فائق آید. ضد آب بودن، ضد آتش بودن و مستحکم بودن بخش‌های مختلف این سیستم از ساده‌ترین ویژگی های آن به حساب می‌آیند. در عین حال سیستم اینترکام صنعتی باید بتواند با کل شبکه نظارتی موجود در محیط‌های صنعتی ترکیب شده و یک مدیریت یکپارچه را در اختیار مدیران و کاربران شبکه قرار دهد.

در این جا ما قصد داریم نگاهی به سیستم‌های اینترکام صنعتی داشته باشیم و بیبنیم که این سیستم‌ها چطور می‌توانند به بهبود شرایط کاری در محیط‌های حساس صنعتی کمک کنند.


 

اینترکام تحت شبکه صنعتی

اینترکام تحت شبکه صنعتی یک سیستم ارتباطات صوتی است که بخشی از یک شبکه صنعتی است. این سیستم برای ارتباطات داخلی در محیط‌های صنعتی، کارخانه‌ها، انبارها یا محیط‌های تولیدی استفاده می‌شود. این سیستم می‌تواند شامل دستگاه‌های تماس دوطرفه، بلندگوها، تلفن‌ها، دوربین‌های مداربسته و دیگر تجهیزات ارتباطی باشد که ارتباطات داخلی و اطلاع‌رسانی در محیط‌های صنعتی را فراهم می‌کند. این سیستم به منظور بهبود ارتباطات داخلی، افزایش ایمنی و بهبود کارایی در محیط‌های صنعتی استفاده می‌شود.

 

اینترکام داخلی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

اینترکام داخلی یک سیستم ارتباطات صوتی است که برای ارتباطات داخلی درون یک ساختمان، سازمان یا مکان خاص استفاده می‌شود. این سیستم شامل دستگاه‌های تماس دوطرفه، بلندگوها، تلفن‌ها، دستگاه‌های اعلام و اطفاء حریق و دیگر تجهیزات ارتباطی است که ارتباطات داخلی و اطلاع‌رسانی در یک مکان خاص را فراهم می‌کند.

 

ویژگی‌های اصلی اینترکام داخلی شامل موارد زیر است:


افزایش امنیت: اینترکام داخلی می‌تواند به افزایش امنیت در ساختمان‌ها و مکان‌های عمومی کمک کند، زیرا افراد می‌توانند به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و در صورت لزوم به کمک دیگران در مکان خاص بپردازند.
ارتباطات سریع: این سیستم ارتباطات سریع و موثری را فراهم می‌کند که می‌تواند به بهبود کارایی و افزایش انعطاف‌پذیری در مکان‌های کاری کمک کند.
اطلاع‌رسانی: اینترکام داخلی می‌تواند برای اطلاع‌رسانی سریع و موثر در مورد وقایع اضطراری، اعلان‌های عمومی و ارتباطات داخلی استفاده شود.
امکان گسترش: این سیستم قابلیت گسترش و ادغام با سیستم‌های دیگر را داراست و می‌تواند برای انواع مختلف مکان‌ها و سازمان‌ها مناسب باشد.

انعطاف‌پذیری: اینترکام داخلی می‌تواند به راحتی به نیازهای خاص هر سازمان یا مکان تنظیم شود و از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار باشد.
با توجه به این ویژگی‌ها، اینترکام داخلی یک ابزار موثر برای ارتباطات داخلی و افزایش امنیت در محیط‌های مختلف است.
 

ویژگی‌های محیط‌های صنعتی

پیش از آنکه با سیستم‌های اینترکام صنعتی آشنا شویم باید با ویژگی‌های اصلی و محیطی فضاهای صنعتی آشنا شویم. در فهرست زیر به برخی از این موارد اشاره شده است:
• سیستم‌های صنعتی باید در برابر ورود افراد غیر مجاز محافظت شوند. از پرسنل داخلی تا افراد خاطی نباید بتوانند به محیط‌های مهم کاری وارد شده و یا در تجهیزات دستکاری نمایند؛
• سیستم‌های صنعتی نیازمند کنترل و نظارت دقیق و منظم هستند و باید سیستم‌های نظارت و پایش دائمی برای آن‌ها به کار گرفت.
• سیستم‌های ایمنی در برابر آتش سوزی، انفجار، نشت مواد، حفاظت‌های فیزیکی، سیستم‌های جلوگیری از برق گرفتگی و سایر تجهیزات باید در این محیط‌ها به کار گرفته شود.
• سیستم‌های ارتباطی مانند تلفن‌های داخلی، تلفن‌های ضد آب و سیستم‌های هشدار باید در سیستم‌های صنعتی وجود داشته باشند و کارکرد آن‌ها باید دائماً تحت نظارت باشند.
• در نهایت سیستم‌های مخابراتی، نظارتی، پنل‌های کنترل و دیگر امکانات شبکه نیز باید به خدمت گرفته شوند تا امنیت و ایمنی لازم در محیط‌های صنعتی حفظ شود.
سیستم‌های اینترکام صنعتی در واقع بخشی از سیستم بزرگتر نظارت و پایش صنعتی هستند که برای چیره شدن بر چالش‌های پیش روی این محیط‌ها طراحی و ارائه شده اند.

 

عملکرد سیستم‌های اینترکام صنعتی

سیستم‌های اینترکام صنعتی در واقع یک سیستم ارتباطی یکپارچه هستند که امکان برقرار تماس بخش‌های مختلف یک محیط صنعتی را مهیا می‌کنند. این سیستم‌ها باید به گونه‌ای باشند که ضمن سادگی، در زمان‌های حادثه و یا بحرانی به خوبی به فعالیت خود ادامه دهند. به همین خاطر دیدن گوشی‌های ضد آب و یا ضد حریق و یا تجهیزاتی که از نظر ظاهری متفاوت از سیستم‌های معمول هستند در اینجا موضوعی دور از ذهن نیست.


سیستم‌های اینترکام صنعتی ترکیبی از سیستم‌های پخش هشدار و پیام و سیستم‌های دریافت مکالمات محلی هستند. (سیستم ارتباطی به کار رفته در این جا به شکل دو طرفه طراحی می‌شود). برای مدیریت بهتر تجهیزات پیجینگ موجود در سیستم اینترکام از فناوری‌های شبکه و دیجیتالی نظیر IP آدرس‌ها، رابط‌های نرم افزار و کنسول‌های مدیریتی بهره گرفته می‌شود.


بهره‌گیری از IP آدرس‌ها سبب می‌شود که هر دیوایس ما در شبکه دارای هویت مستقل باشد و بتوان بر اساس ویژگی‌های تعریف شده در این دیوایس آن را کنترل و مدیریت کرد. اضافه شدن IP آدرس‌ها این امکان را در اختیار مدیران نظارتی و کنترل می‌گذارند که بتوانند به صورت ویژه با هر دیوایس موجود در شبکه کار کنند. برای مثال با بهره‌گیری از فناوری IP آدرس‌ها متصدی کنترل می‌تواند پیام‌های هشدار را برای یک ناحیه مشخص از کارگاه صنعتی پخش کند و از آلودگی صوتی در همه ناحیه‌ها جلوگیری کند.


برای ایجاد مدیریت یکپارچه در سیستم‌های اینترکام صنعتی از رابط‌های کاربری نرم‌افزاری استفاده شد است. اغلب این رابط‌های کاربری به صورت گرافیکی هستند و به شکل بصری و بسیار راحت امکان مدیریت کل دیوایس‌های موجود در شبکه را به ما می‌دهند. همچنین با بهره‌گیری از رابط‌های گرافیکی نرم‌افزاری می‌تواند توپولوژی‌های بهتر شبکه و ارتباطی را پیاده سازی کرد. در کنار بهره‌گیری از IP آدرس‌ها و رابط‌های گرافیکی، انواع کنسول‌های ارتباطی نیز در اینترکام‌های صنعتی قابل تعریف است. برای مثال می‌توان انواع اسپیکر، میکروفن‌های داخلی، تلفن‌ VOIP و یا سیستم‌های مخابرات رادیوئی را در این سیستم‌ها به کار گرفت.


در کنار تجهیزات معمولی که در اینترکام‌های صنعتی به خدمت گرفته می‌شود، امکان یکپارچه سازی آن‌ها با شبکه‌های موجود رایانه در شرکت‌های صنعتی قابلیت دیگری است که امکانات بسیار خوبی را به کاربران می‌دهد. همانطور که در بالا نیز اشاره شد، سیستم‌های اینترکام صنعتی به خاطر بهره‌گیری از قابلیت دیجیتالی و پشتیبانی از فناوری‌های شبکه می‌توانند به خوبی با شبکه‌های دیگر سازمان مانند دوربین‌های نظارتی، دیوایس‌های کنترلی، دیواس‌های امنیتی، شبکه تلفن VoIP و سایر تجهیزات پیجینگ تلفیق شوند. با یکپارچه کردن تمام سیستم‌ها مدیران قابلیت‌های خوبی را برای مدیریت تمام فضای صنعتی پیش رو پیدا می‌کنند.

 

انواع اینترکام را بشناسید!

اینترکام تحت شبکه: این نوع اینترکام از شبکه‌های کامپیوتری برای ارتباطات صوتی استفاده می‌کند. این نوع اینترکام به صورت دیجیتال عمل می‌کند و امکاناتی مانند انتقال صدا با کیفیت بالا، امنیت بالا و امکانات گسترده‌تری را فراهم می‌کند.
اینترکام تحت شبکه مقاوم در برابر خرابکاری: اینترکام تحت شبکه با داشتن امکانات مقاومت در برابر خرابکاری و قابلیت‌های بازیابی از خرابی‌ها، میزان قابلیت اطمینان و پایداری بالایی را فراهم می‌کند. و همینطور این نوع اینترکام در محیط‌هایی که نیاز به اطمینان بالا و ادامه‌پذیری دارند استفاده می‌شود.
اینترکام IP کنترل دسترسی: اینترکام از فناوری IP برای کنترل دسترسی به مکان‌ها استفاده می‌کند. اینترکام آی پی با سیستم‌های کنترل دسترسی یکپارچه شده و امکانات امنیتی برای مکان‌های حساس را فراهم می‌کند.
اینترکام ارتباط اورژانسی تحت شبکه: اینترکام برای ارتباطات اورژانسی در مواقع بحرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. و امکاناتی مانند دسترسی سریع به خطوط اورژانسی، ارسال پیام‌های اضطراری و ارتباطات صوتی و تصویری در مواقع اضطراری را فراهم می‌کند.
اینترکام ارتباط داخلی: اینترکام برای ارتباطات داخلی درون یک ساختمان یا مکان خاص استفاده می‌شود. این نوع اینترکام برای ارتباطات میان کارکنان، اطلاع‌رسانی عمومی و بهبود ارتباطات داخلی در سازمان‌ها و مکان‌های عمومی استفاده می‌شود.

 

ارتباط بین سیستم اینترکام و پیجینگ IP

سیستم اینترکام و پیجینگ IP دو روش ارتباطی مختلف هستند که می‌توانند به طور مستقل یا به صورت ترکیبی استفاده شوند. سیستم اینترکام یک سیستم ارتباطی است که بین افراد در یک ساختمان یا محیط‌های دیگر برقرار می‌کند. این سیستم شامل دستگاه‌های تلفن داخلی، دستگاه‌های تصویری و صدا و سایر تجهیزات ارتباطی است که امکان ارتباط مستقیم بین افراد را فراهم می‌کند.


از سوی دیگر، پیجینگ IP یک روش ارتباطی است که از طریق شبکه‌های کامپیوتری و اینترنت برقرار می‌شود. در این روش، یک دستگاه پیجینگ IP به یک دستگاه دیگر پیام‌های متنی یا صوتی را ارسال می‌کند. با این حال، این دو روش می‌توانند به صورت ترکیبی استفاده شوند به عنوان مثال، یک سیستم اینترکام می‌تواند از پیجینگ IP برای ارسال پیام‌ها یا اعلان‌ها به افراد استفاده کند. همچنین، یک دستگاه پیجینگ IP می‌تواند از سیستم اینترکام برای برقراری ارتباط صوتی با افراد استفاده کند.
 

سیستم اینترکام و پیجینگ فرودگاه

سیستم اینترکام فرودگاه یک سیستم یکپارچه ارتباطی و پخش پیام است که برای محیط‌های پرتردد مانند فرودگاه‌ها، ترمینال‌ها و بنادر مسافربری طراحی شده است. سیستم اینترکام فرودگاه با ترکیب انواع مختلفی از دیوایس‌های شبکه پیجینگ و بهره‌گیری از فناوری‌های دیجیتال و ارتباطی امکان مدیریت یکپارچه تماس، پخش پیام و هماهنگی را به متصدیان فرودگاه‌ها و سایر بخش‌ها ارائه می‌کند.


در فرودگاه‌ها و ترمینال‌های مسافربری تردد مسافرین، تعداد خطوط، تعداد پرسنل درگیر در هماهنگی، انتظامات، تاسیسات و مدیریت پروازها یا خطوط مسافربری سبب می‌شود که چالش‌های مهمی در زمینه پخش پیام، هدایت افراد و ایجاد ارتباطات ایجاد شود. سیستم اینترکام فرودگاه در واقع یک راهکار همه جانبه برای ایجاد یک سیستم یکپارچه تماس و پخش پیام است که به بهبود عملکرد فرودگاه‌ها کمک زیادی می‌کند.
در ادامه این مقاله ما به بررسی ساختارها و ویژگی‌های سیستم اینترکام فرودگاه می‌پردازیم.


بررسی ویژگی‌های سیستم اینترکام فرودگاه

فرودگاه‌ها و یا ترمینال مسافربری همیشه در زمینه هماهنگ کردن پرسنل، مسافرین و سیستم‌های پرواز با چالش‌های زیادی روبرو هستند. سیستم اینترکام فرودگاهی در واقع یک راهکار عالی برای فائق آمدن بر این چالش‌ها است. اساس کار سیستم اینترکام تحت شبکه فرودگاه‌ها بر پخش پیام است. در این سیستم از اسپیکرهای دیجیتال با فراخوانی IP آدرس‌ها استفاده شده است. با بهره‌گیری از IP آدرس‌ها هر دیوایسی که در شبکه قرار می‌گیرد، هویت مستقل دارد و می‌تواند آن را به صورت مجزا از کل سیستم شبکه تنظیم و مدیریت کرد. با بهره‌گیری از اسپیکرهای مجهز به IP آدرس‌، مدیران بخش‌های نظارتی و کنترلی می‌توانند بر حسب وضعیت فرودگاه، ساعات پرواز و یا حرکت وسایل نقلیه، شرایط کاری پیام‌های مشخصی را از اسپیکرهای مشخص پخش نمایند.


با بهره‌گیری از سیستم ارتباطات دیجیتالی این امکان برای شبکه پخش پیام مهیا می‌شود که بتوانند پیام‌های کامل، بدون نویز و هوا‌گیری و با دیسیبل شنیداری مشخص را از هر اسپیکر پخش نمائیم. با این کار مسافرین به راحتی می‌توانند به مسیرهای مورد نظر هدایت شده و ازدحام و سردرگمی آنان به شدت کاهش پیدا می‌کند.


در کنار سیستم پخش پیام قابل مدیریت و بسیار منعطف در سیستم‌های اینترکام فرودگاه، امکانات دیگری نیز در این سیستم‌ها وجود دارد. سیستم‌های اینترکام فرودگاه این قابلیت را دارند که به میکروفن، اسپیکرهای تک دکمه‌ای، دوربین‌های مدار بسته، سیستم‌های هشدار، سیستم‌های پیجینگ، سیستم‌های تلفن VoIP و کنسول‌های مدیریت تماس نیز متصل شوند. با این کار شما یک سیستم کاملا یکپارچه نظارتی و کنترلی را در اختیار خواهید داشت که می‌توانید به راحتی تمام فضاها را مدیریت کنید.


سیستم‌های اینترکام فرودگاهی این قابلیت را دارند که هم در فضاهای خارجی و هم در فضاهای سربسته داخلی به کار گرفته شوند. در عین حال با بهره‌گیری از این سیستم هر بخش می‌تواند سیستم پیام و نظارت مستقل را داشته باشد. در کنار این موارد امکان پخش پیام‌های صوتی از پیش ضبط شده و پخش پیام‌های چندزبانه برای هدایت افراد نیز در این سیستم‌ها فراهم آمده است. سیستم‌های اینترکام فرودگاهی از امنیت بالائی برخودار هستند و از پروتکل‌های مختلف امنیتی برای ارتباط با شبکه‌های خارجی، حفاظت در برابر هک و نیز جلوگیری از اختلال در شبکه برخودارند که در جای خود به آن‌ها نیز خواهیم پرداخت.
 

فروش اینترکام صنعتی باکیفیت

ما در شرکت اتصال صوت به عنوان یکی از تامین کنندگان برجسته اینترکام صنعتی باکیفیت، محصولات با کیفیت و قابل اعتماد را به مشتریان ارائه می دهیم. ما در این زمینه با برندهای معتبری همکاری داریم و محصولاتی از جمله اینترکام های صنعتی با کیفیت بالا را ارائه می دهیم.
اگر به دنبال خرید اینترکام صنعتی با کیفیت هستید، لطفا با ما تماس بگیرید تا به شما کمک کنیم. ما به شما مشاوره و پیشنهادات خود را ارائه می دهیم تا بهترین انتخاب را برای شما انجام دهیم.

 

قیمت خرید اینترکام صنعتی ارزان

قیمت خرید اینترکام صنعتی ممکن است به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد، این عوامل عبارتند از:
1. کیفیت: اینترکام های صنعتی با کیفیت بالا قطعا قیمت بالاتری دارند. کیفیت قطعات، مواد استفاده شده، استانداردهای ایمنی و عملکرد تاثیر زیادی بر قیمت دارند.
2. برند: برندهای معتبر و محبوب ممکن است قیمت بیشتری داشته باشند، زیرا اعتبار و کیفیت بالایی دارند.
3. ویژگی‌ها و امکانات: محصولات با ویژگی‌ها و امکانات اضافی ممکن است قیمت بیشتری داشته باشند.
4. اندازه و ظرفیت: اینترکام های با ظرفیت بیشتر ممکن است قیمت بیشتری داشته باشند.
5. تامین کننده: قیمت ممکن است بستگی به تامین کننده و نرخ های بازار محلی و بین المللی داشته باشد.
6. هزینه نصب و خدمات پس از فروش: هزینه های مرتبط با نصب و خدمات پس از فروش نیز ممکن است به قیمت نهایی تاثیر بگذارد.
به طور کلی، قیمت خرید اینترکام صنعتی بستگی به این عوامل دارد و برای انتخاب بهترین گزینه باید تمامی این عوامل را در نظر گرفت.

 

سخن پایانی 

به طور کلی، سیستم اینترکام صنعتی یکی از ابزارهای حیاتی در صنایع و محیط‌های صنعتی مختلف است. این سیستم‌ها برای ارتباطات داخلی و ایمنی کارکنان در محیط‌های صنعتی و کارخانه‌ها بسیار حیاتی هستند. از اینترکام‌ها برای ارتباطات صوتی و گاهی حتی تصویری بین افراد در محیط‌های صنعتی استفاده می‌شود.
در انتخاب یک سیستم اینترکام صنعتی، نیاز است که به عواملی مانند کیفیت، قابلیت‌ها، امنیت، قیمت و خدمات پس از فروش توجه کنید. همچنین باید از تامین کننده‌های معتبر و با تجربه خرید کنید تا از کیفیت و عملکرد بهتر اطمینان حاصل کنید. با توجه به اهمیت اینترکام‌ها در محیط‌های صنعتی، انتخاب یک سیستم با کیفیت و قابلیت‌های مناسب بسیار حائز اهمیت است تا ارتباطات داخلی بهبود یابد و ایمنی کارکنان تضمین شود.

 

سوالات متداول


1. چه کاربردهایی برای سیستم اینترکام صنعتی وجود دارد؟ 
سیستم اینترکام صنعتی برای ارتباط بین افراد در محیط‌های صنعتی و کارخانه‌ها و سایر محیط‌های صنعتی استفاده می‌شود. این سیستم به عنوان یک راه ارتباطی سریع و مؤثر بین افراد در محیط‌های صنعتی کاربرد دارد و می‌تواند در افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های ارتباطی کمک کند.

 

2. چه ویژگی‌هایی برای سیستم اینترکام صنعتی مهم است؟ 
ویژگی‌های مهم برای سیستم اینترکام صنعتی شامل مقاومت در برابر شرایط سخت محیطی، امنیت بالا، کیفیت صدای بالا، قابلیت ارتقاء و افزایش قابلیت اطمینان در طول زمان، قابلیت استفاده در محیط‌های نفت و گاز، زغال سنگ و معادن و صنایع دیگر است.

 

3. چگونه می‌توان سیستم اینترکام صنعتی را نصب کرد؟ 
برای نصب سیستم اینترکام صنعتی، ابتدا باید نیازهای ارتباطی در محیط مورد نظر شناسایی شود. سپس باید تجهیزات مناسب برای نصب سیستم اینترکام صنعتی انتخاب شود و به دقت نصب شود. نصب سیستم اینترکام صنعتی باید توسط کارشناسان مجرب و با تجربه انجام شود. 


 

برای مطالعه بیشتر به لینک های زیر مراجعه کنید:

لیست مقالات : بیش از صد مقاله در حوزه سیستم های پیجینگ

راهنمای سیستم پیجینگ 

راهنمای آمپلی فایر تحت شبکه 

راهنمای بلندگوهای تحت شبکه

راهنمای اینترکام تحت شبکه 

راهنمای تلفن صنعتی  

 

طراحی سیستم پیجینگ

طراحی سیستم‌های پیجینگ یک کار تخصصی است و نیازمند دانش کافی درباره کیفیت صدا، سیستم‌های شبکه، روش‌های انتقال و دیوایس‌های موجود در سیستم پیچینگ است. اگر شما هم  قصد راه اندازی سیستم پیجینگ در سازمان خودتان را دارید و به دنبال راهنمای سیستم پیجینگ در این زمینه هستید، ما پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید، ما در این مقاله تمامی آنچه که شما برای نصب، راه اندازی و طراحی سیستم پیجینگ تحت شبکه احتیاج دارید را به شما خواهیم داد.

 

کاربرد طراحی سیستم پیجینگ

طراحی سیستم پیجینگ به منظور ارسال پیام‌های فوری و اورژانسی به افراد یا گروه‌های مختلف در یک سازمان یا محیط کار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سیستم می‌تواند در موارد اضطراری، حوادث و وضعیت‌های اورژانسی مختلف نظیر حریق، حمله، زلزله و غیره استفاده شود تا افراد به سرعت واکنش نشان دهند و اقدامات لازم را انجام دهند. همچنین، این سیستم می‌تواند برای ارسال پیام‌های مهم و اطلاعاتی به کارکنان و اعضای سازمان مورد استفاده قرار گیرد.
طراحی سیستم پیجینگ باید از نظر امنیتی، قابلیت اطمینان و کارایی بهینه برای ارسال و دریافت پیام‌ها به صورت سریع و موثر، مورد بررسی و توجه قرار گیرد.

 

طراحی سیستم پیجینگ می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

ارسال پیام‌های فوری در مواقع اضطراری و وضعیت‌های اورژانسی مانند حوادث، حمله‌ها، حریق و زلزله.

اطلاع‌رسانی به کارکنان و اعضای سازمان در مورد تغییرات مهم، اطلاعات فنی یا اطلاعات مرتبط با امور سازمانی.

ارسال پیام‌های مربوط به برنامه‌ها، رویدادها و جلسات مهم.

ارتباط سریع و فوری بین اعضای تیم‌ها و گروه‌های مختلف در یک سازمان.

ارسال پیام‌های اورژانسی به افرادی که در موقعیت‌های خاص مانند بخش‌های خطرناک یا مناطق دورافتاده کار می‌کنند.

این سیستم می‌تواند در تمامی صنایع و محیط‌های کاری مورد استفاده قرار گیرد، از جمله بیمارستان‌ها، مراکز آموزشی، شرکت‌ها، فضای باز، فروشگاه‌ها و غیره

 

منظور از طراحی سیستم پیجینگ چیست؟

سیستم‌های پیجینگ، که به نام سیستم‌های آدرس عمومی (PA) نیز شناخته می‌شوند، ابزارهای ارتباطی هستند که امکان پخش پیام‌ها، اطلاعیه‌ها و هشدارها را به مخاطبان وسیعی در داخل ساختمان یا منطقه می‌دهند.
سیستم های پیجینگ به طور کلی، فروش آسان جانبی هستند و سودآوری بالایی دارند. سیستم های پیجینگ مزایای متعددی را نیز برای مشتریان شما فراهم می کند. آنها امکان اطلاع رسانی اضطراری را فراهم می کنند و در زمان یافتن محل کارمندان در محل صرفه جویی می کنند. پیجینگ اعلان زمان را برای تغییرات شیفت ارائه می دهد و در همه محیط ها امکان اعلام آدرس عمومی را فراهم می کند.

 

شش اصل اساسی برای صدا وجود دارد که برای طراحی موفقیت آمیز یک سیستم صفحه بندی باید آنها را درک کنید که از تعریف خود صدا شروع می شود:
صدا: نوسانی به شکل انرژی که از طریق ماده منتقل می شود.
اندازه گیری صدا: ضبط شده در دسی بل (dB)، شدت نسبی، از 0 تا 130، سطح درد اولیه را بیان می کند.
رسانه ای که صدا را حمل می کند: مکانیزم پخش که امکان انتقال جریان را به صدای قابل شنیدن (مانند بلندگوها، بوق) می دهد.
عناصر صدا: صدا در یک رسانه "ظاهر" نمی شود. باید از طریق یک تقویت کننده به آن "تولید" شود.
وات: نشان دهنده میزان توانی است که از تقویت کننده به رسانه وارد می شود.
انتشار صدا: فرآیندی که از طریق آن صدا در فواصل مختلف پخش می شود. هرچه سوژه دورتر باشد، تلفات دسی بل بیشتر می شود و پراکندگی افزایش می یابد.
 

مرحله اول نیاز سنجی 
اولین مرحله برای طراحی سیستم پیجینگ «نیاز سنجی» است. در این مرحله شما باید سایر نیازمندی‌های خودتان را به صورت کامل مشخص کنید. زون هایی که قصد راه اندازی سیستم پیجینگ در آن را دارید، تعداد کاربران، کیفیت صدا، تعداد دفعات استفاده از سیستم و همچنین امکانات سیستم پیجینگ تعریف شده برای کاربران را به صورت کامل مشخص کنید. همه این موارد برای نصب سیستم پیجینگ و سایر تجهیزات سیستم پیجینگ شما الزامی است. در کنار نیازسنجی باید نگاهی به آینده داشته باشید و توسعه‌های بعدی خودتان را نیز در نظر بگیرید و امکانات سیستم پیجینگ مورد نظر برای توسعه را نیز مشخص کنید.

 

مرحله دوم آشنائی با تجهیزات پیجینگ
اکنون که فهرست امکانات سیستم پیجینگ خودتان را تهیه کرده‌اید نوبت آن رسیده است که به سراغ تجهیزات پیجینگ بروید و ببینید آن‌ها به چه شکلی کار می‌کنند. برای درک بهتر ما برخی از تجهیزات پیجینگ مورد استفاده در سیستم پیجینگ را به شما معرفی می‌کنیم:


بلندگوی پیجینگ: برای انتخاب یک بلندگوی پیجینگ مناسب باید سطح صدا، شلوغی محیط و نیز مدت زمان پخش صوت را در نظر بگیرید. همچنین کیفیت مورد انتظار صدا (برای مثال پخش فراخوان، پخش موسیقی و یا سخنرانی) را مشخص کنید و بر مبنای آن یک بلندگوی پیجینگ مناسب با وضوح صدا خوب انتخاب کنید. دقت کنید تن صدای بلندگوهای پیجینگ نباید آزاردهنده و یا کم باشند.


میکروفون‌ پیجینگ: میکروفون پیجینگ برای ورودی صدا در زمان نصب سیستم پیجینگ به کار گرفته می‌شود. در زمان طراحی سیستم پیجینگ به سطح صدابرداری خودتان توجه کنید. برای مثال اگر قرار است که در سیستم شما تنها صدای یک کاربر پخش شود می‌توانید از میکروفون پیجینگ نسبتا ارزان استفاده کنید در غیر این صورت باید از میکروفن‌های پیجینگ با کیفیت‌تر و طبیعتاً گرانتر استفاده کنید. در طراحی سیستم‌های پیجینگ به این نکته توجه داشته باشید که شما می‌توانید از فناوری‌های دیگر مانند اینترکام و تلفن صنعتی VoIP نیز به عنوان میکروفون پیجینگ برای ورودی صدا استفاده کنید (که در جای دیگری به صورت کامل در این باره توضیح داده می‌شود).

 

آمپلی فایر پیجینگ: برای اتصال بلندگوهای پیجینگ و میکروفون های پیجینگ به همدیگر باید از نرم افزار پیجینگ استفاده کنید. در اغلب اوقات نرم افزار پیجینگ را روی یک سرور دارای صفحه نمایشگر نصب می کنیم. (البته در نصب سیستم پیجینگ ، انتخاب نرم افزار پیجینگ بسیار حائز اهمیت است چون هسته ی اصلی است).

 

آمپلی فایر پیجینگ: کیت‌های تقویت صدا اغلب به نام آمپلی فایر پیجینگ (Amplifiers) شناخته می‌شود. آمپلی فایر های پیجینگ می‌توانند بر اساس سیستم‌های قدیمی و یا سیستم‌های جدید دیجیتالی (آمپلی فایر های پیجینگ IP یا آمپلی فایر های پیجینگ VoIP) باشند. با کمک این آمپلی فایر های پیجینگ، سیگنال‌های ارسالی در سیستم پیجینگ، تقویت شده و از طریق بلندگو های پیجینگ پخش می‌شوند. در بلندگوی پیجینگ تحت شبکه این قسمت به صورت یکپارچه با بلندگو ارائه شده است.

 

سیستم‌ پیجینگ و اینترکام: بسته به نوع طراحی سیستم پیجینگ می‌توانید از میکروفون، بلندگو و یا اینترکام نیز استفاده کنید. در سیستم پیجینگ و اینترکام با داشتن یک و یا چند دکمه (گاهی صفحه کلید شماره‌گیری)، یک بلندگوی پیجینگ و یک میکروفون پیجینگ این قابلیت را به کاربر می‌دهند که بتوانند بلافاصله با مرکز کنترل تماس برقرار نمایند. اکنون که تجهیزات پیجینگ را شناختیم می‌توانیم به سراغ مرحله اصول طراحی سیستم پیجینگ برویم.

 

اصول طراحی سیستم پیجینگ

ما در مرحله نیاز سنجی، نیازهای خودمان برای راه اندازی سیستم پیجینگ را پیدا کردیم، در مرحله دوم دیدیم که چه تجهیزاتی را برای رفع این نیازها در اختیار داریم. اکنون نوبت به آن رسیده است که به سراغ برخی از اصول مهم در طراحی سیستم‌های پیجینگ برویم.


اصول مهم در طراحی سیستم‌های پیجینگ
ابعاد محیط نصب سیستم پیجینگ: در زمان طراحی سیستم پیجینگ باید ابعاد محیطی که قرار است سیستم پیجینگ (یا بلندگوهای پیجینگ) در آن قرار بگیرند را لحاظ نمائیم. ما در اینجا با سه محیط روبرو هستیم:


•    اتاق‌های کاربران (مانند اتاق بیماران، اتاق کارمندان، اتاق هتل و نظایر آن)
•    راهرو‌ها و فضاهای عمومی (مانند سالن رستوران‌ها، سالن‌های غذاخوری، سالن همایش و یا سالن ورزش)
•    فضاهای باز (مانند پارک‌ها، پارکینگ‌ها، فضاهای ورزشی خارجی و سایر موارد مشابه)


در هر کدام از این محیط‌های باید از سطح صدا و اصول مشخصی پیروی کرد که در بخش بعدی به آن‌ها می‌پردازیم.

 

سطح و انعکاس صدا در راه اندازی سیستم پیجینگ

همانطور که در قسمت بالا هم فهمیدیم، همه فضاها نیازمند سطح صدای یکسانی نیستند. در زمان طراحی سیستم پیچینگ باید به اصول توزیع صدا و الگوهای انعکاس و همپوشانی صدا توجه کنید. در زیر ما بیشتر توضیح خواهیم داد:
 

• الگوی توزیع صدا:

هر صدایی که در محیط پخش می‌شود، به صورت کروی در محیط منتشر می‌شود. در سیستم‌های پیجینگ با هدایت این صدا در بلندگوی پیجینگ شیپوری و زوایای انواع دیگر بلندگوی پیجینگ، جهت و الگوی صدا را تغییر می‌دهند. دقت به الگوی ایجاد شده ی صدا نکته ای مهم در آموزش نصب سیستم پیجینگ است. برای مثال بلندگوی پیجینگ سقفی، صدا را با الگوی کروی شکل در محیط منتشر می‌کند و صدا از همه طرف قابل شنیدن است، در حالی که بلندگوی پیجینگ شیپوری (مخروطی) صدا را به صورت یک مخروط و در یک جهت پخش می‌کند و بخش‌های پشت بلندگو، صدای ضعیف تری را نسبت به قسمت‌ های روبروی آن دریافت می‌کند.

 

• همپوشانی صدا:

نکته ای دیگر در آموزش نصب سیستم پیجینگ که در زمان طراحی سیستم‌های پیجینگ به آن می‌پردازید این است که باید یک صدای یکپارچه و هم آوا را در محیط ایجاد کنید. برای این کار باید از الگوی همپوشانی (Overlap Pattern) استفاده کنید. همپوشانی صدا به معنای آن است که ترتیب قرار‌گیری میکروفون های پیجینگ باید به صورتی باشد که در زمان انتشار صدا چند صدای متوالی شنیده نشود. در صورتی که بلندگو های پیجینگ از هم دور باشند ، به خاطر سرعت پخش صوت در زمان پخش پیام، افراد چند صدای با تاخیر را می‌شنوند که این اصلا خوب نیست. در عین حال در زمانی که بلندگو های پیجینگ بسیار به هم نزدیک باشند، هزینه توزیع صدا بالا می‌رود. پس فراموش نکنید که همپوشانی صدا در نصب سیستم پیجینگ را فراموش نکنید و بهتر است که از مشخصات بلندگوی خود مطلع شوید. (به صورت استاندارد فاصله‌های بین 8 تا 10 متر برای قرار دادن بلندگو های پیجینگ سقفی و ستونی مناسب است با این حال باز هم باید فضا و قدرت بلندگو را بررسی کنید).

 

• انعکاس صدا

یکی از مشکلاتی که در زمان نصب سیستم پیجینگ باید به آن توجه کنید. انعکاس صدا در محیط است. این موضوع می‌تواند به دو علت رخ دهد:


o فاصله بلندگو های پیجینگ از هم بسیار زیاد است و کاربر چند بسامد صوتی را از چند منبع انتشار می‌شنود. در این حالت باید بلندگو های بیشتری در فضا قرار گیرد.
o دیوارها بسیار سخت هستند و به راحتی صوت را منعکس می‌کنند در اینجا بهتر است از بلندگوهای با توان پائین و صدای کم استفاده شود. این کار سبب می‌شود که صدا کمتر در محیط منعکس شود. در اغلب اوقات انعکاس بین اسپیکر و کف اتاق می‌تواند شنیده شود، برای همین بهتر است که بلندگوها در فاصله 3 تا 5 متری نصب شوند. یا از بلندگو های با توان کمتر استفاده شود.


در این مرحله طراحی سیستم پیجینگ شما مشکل توزیع، انعکاس و همپوشانی صدا را بررسی و رفع کردید و اکنون وقت وارد شدن به مرحله بعدی است.

 

نرم افزار پیجینگ

مرحله آخر در طراحی سیستم پیجینگ و آموزش نصب سیستم پیجینگ، نرم افزار پیجینگ آن است. سیستم‌های پیچینگ آنالوگ و قدیمی چون مستقل از نرم افزار پیجینگ بودند لذا امکانات محدودی را در اختیار کاربران می‌گذاشتند و اغلب ایستگاه‌های مدیریت پیجینگ محدود به یک و یا دو مورد می‌شد. اما در سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه و به کمک نرم افزار پیجینگ این قابلیت به کاربران ارشد و یا اپراتور داده می شد که بتوانند به راحتی تجهیزات سیستم پیجینگ را کنترل کرده و یا از آن استفاده کنند. نکته ای که ما در آموزش نصب سیستم پیجینگ به آن تاکید می کنیم انتخاب نرم افزار پیجینگ مناسب برای دسترسی سطح بندی شده و در عین حال راحت در زمان طراحی سیستم پیجینگ است.


برای طراحی سیستم پیجینگ وظایف مدیریت را مشخص کنید. این موارد را در مرحله ابتدائی و نیازسنجی به دست آوردیم. بر حسب وظایف باید میکروفون پیجینگ، نرم افزار پیجینگ، بلندگو ها و نیز سطح دسترسی را مشخص کنیم. 

برای برخی از مراکز شلوغ (مانند متروها، بیمارستان‌ها و یا اداره‌های دولتی) بهره‌گیری از چند نسخه از نرم افزار پیچینگ یک نیاز الزامی و ضروری است. در حالی که در محیط‌های کوچکتر (مانند کافه‌ها، فروشگاه‌ها و یا پارکینگ‌ها) در اختیار داشتن یک نسخه نرم افزار پیجینگ کفایت می‌کند. همچنین در زمان طراحی سیستم پیجینگ خودتان به تجهیزات پیجینگ دیگر مانند بلندگوی پیجینگ، سیستم پیجینگ و اینترکام، تلفن صنعتی تحت شبکه و یا دستگاه‌های بیسیم دقت کنید. این تجهیزات سبب بهتر شدن برقراری تماس در شبکه می‌شود. 

 

آموزش یکپارچه سازی سیستم پیجینگ

آخرین مرحله در طراحی سیستم پیجینگ تحت شبکه توجه به نصب و راه اندازی سیستم پیجینگ یکپارچه در کنار سایر شبکه‌های سازمانی است. سیستم‌های پیجینگ می‌توانند بخشی از یک شبکه نظارتی بزرگتر باشند و در کنار آن‌ها از امکاناتی نظیر دوربین‌های نظارتی، سیستم‌های هشدار، تجهیزات کنترل و یا سایر امکانات استفاده شود. در اینجا شخصی که به طراحی سیستم پیجینگ می‌پردازد باید بتواند به خوبی تمامی این تمهیدات را در نظر بگیرد تا شبکه‌ای یکپارچه و مدیریت شده را در اختیار کاربران خود قرار دهد. یکپارچه سازی به بهینه‌تر شدن استفاده کردن از منابع و کاهش هزینه‌ها نیز کمک خواهد کرد.

 

سیستم پیجینگ تلفنی چیست؟

به عبارت ساده تر، یک آدرس عمومی استاندارد یا سیستم پیجینگ از یک میکروفون، تقویت کننده و بلندگو تشکیل شده است (البته در واقعیت، اکثر سیستم ها بسیار پیچیده تر از این هستند). اما پیچیدگی صفحه بندی منطقه ای و صفحه بندی از چندین مکان می تواند استفاده از میکروفون های استاندارد را بسیار پیچیده کند.
با این حال، در بیشتر ساختمان‌ها میکروفون‌های بسیار مفیدی را می‌بینید که در اکثر اتاق‌ها (یا حداقل در نزدیکی آن‌ها) به شکل تلفن در دسترس هستند! بنابراین، سیستم‌های پیجینگ تلفن، میکروفون‌های پیجینگ استاندارد را با تلفن‌های رومیزی استاندارد از طریق رابط صفحه‌بندی تلفنی یا در بسیاری موارد از طریق «ورودی تلفن» که اغلب در تقویت‌کننده‌های PA حرفه‌ای یافت می‌شود جایگزین می‌کنند.

 

استفاده از سیستم های پیجینگ تلفن مزایای زیادی دارد از جمله:

هر مکانی که دارای تلفن باشد، این قابلیت را دارد که اعلان های صفحه بندی را ایجاد کند. بنابراین، نیازی به میکروفون اضافی و نصب کابل گران قیمت نیست.
هر گونه اضافه یا تغییر در موقعیت های کارکنان یا پیکربندی مجدد اتاق را ساده می کند. می‌توان در سیستم‌هایی که قبلا نصب میکروفون دشوار یا غیرممکن بود، مانند ساختمان به ساختمان اعلامیه‌هایی ارائه کرد.


دستگاه‌های رابط تلفنی این قابلیت را دارند که اعلامیه‌ها را به صورت زنده یا در حالت «ذخیره و ارسال» اعلام کنند. چندین مزیت سیستم های ذخیره و باز ارسال وجود دارد، از جمله اینکه می تواند به حذف بازخورد صوتی کمک کند و به فردی که اعلامیه را ارائه می دهد قادر به پیش نمایش اعلامیه باشد سپس فرد می تواند تصمیم بگیرد که اعلامیه را ارسال کند یا ممکن است تصمیم بگیرد که پیام را دوباره ضبط کند. از آن راضی نیستند اکثر میکروفن های اختصاصی فقط قابلیت اعلام زنده را دارند.
 

قیمت سیستم پیجینگ (paging)

قیمت سیستم پیجینگ (paging) به چند عامل بستگی دارد که عبارتند از:


اندازه و مقیاس سیستم: قیمت سیستم پیجینگ بستگی به اندازه و مقیاس سیستم دارد. سیستم‌های بزرگتر و پیچیده‌تر ممکن است قیمت بالاتری داشته باشند.
نوع و تعداد دستگاه‌ها: قیمت سیستم پیجینگ بستگی به نوع و تعداد دستگاه‌هایی است که برای پیجینگ استفاده می‌شود. مثلا اگر از دستگاه‌های پیجینگ پیشرفته و بیشتری استفاده شود قیمت بالاتری خواهد داشت.
امکانات و ویژگی‌های سیستم: وجود امکانات و ویژگی‌های پیشرفته مانند امکان اتصال به شبکه‌های دیگر، قابلیت ارسال پیام‌های چندرسانه‌ای و غیره می‌تواند قیمت را افزایش دهد.
خدمات پشتیبانی و نگهداری: هزینه‌های مرتبط با خدمات پشتیبانی، نگهداری و به‌روزرسانی نیز باید در قیمت سیستم پیجینگ لحاظ شود.


با توجه به این عوامل، قیمت سیستم پیجینگ می‌تواند متغیر باشد و بستگی به نیازها و امکانات مورد نظر کاربر داشته باشد.
 

سخن پایانی

در نتیجه، طراحی سیستم پیجینگ باید با دقت و توجه به نیازهای کاربران و محیط کاری آن‌ها صورت گیرد. انتخاب مناسب دستگاه‌ها، امکانات و ویژگی‌های مناسب، هزینه‌های پشتیبانی و نگهداری و اندازه‌گیری و مقیاس‌پذیری سیستم از جمله مواردی است که باید در طراحی سیستم پیجینگ مدنظر قرار گیرد. همچنین، امنیت و قابلیت اطمینان سیستم نیز باید مورد توجه قرار گیرد تا بهترین تجربه استفاده برای کاربران فراهم شود.

 

سوالات متداول

 

1. آیا سیستم پیجینگ باید برای همه سازمان‌ها و شرکت‌ها طراحی شود؟ 
خیر، سیستم پیجینگ باید بر اساس نیازهای هر سازمان و شرکت طراحی شود. برای مثال، یک سازمان بزرگی که دارای بخش‌های مختلفی است، نیاز به سیستم پیجینگ پیچیده‌تری دارد تا بتواند ارتباطات داخلی خود را بهبود بخشد. اما یک شرکت کوچک تنها نیاز به یک سیستم پیجینگ ساده‌تر دارد.

 

2. آیا استفاده از سیستم پیجینگ امن است؟ 
بله، استفاده از سیستم پیجینگ امن است، اما باید از امکانات امنیتی موجود در سیستم استفاده شود. برای مثال، اطلاعات مربوط به پیام‌های پیج شده باید رمزگذاری شده و امکان دسترسی غیرمجاز به آنها را نداشته باشد. همچنین، باید برای انتقال پیام‌ها از شبکه‌های امن استفاده شود.

 

3. آیا سیستم پیجینگ قابلیت ارتقا دارد؟ 
بله، سیستم پیجینگ قابلیت ارتقا دارد. با توجه به نیازهای سازمان و شرکت، می‌توان سیستم پیجینگ را با امکانات و ویژگی‌های جدیدی که در آینده ممکن است نیاز باشد ارتقا داد. به عنوان مثال، افزودن امکان ارسال پیام‌های چندرسانه‌ای و یا ارتقا دستگاه‌های پیجینگ به نسل جدید از جمله ارتقاهایی هستند که می‌توان در سیستم پیجینگ اعمال کرد.
 

برای مطالعه بیشتر به لینک های زیر مراجعه کنید:

لیست مقالات : بیش از صد مقاله در حوزه سیستم های پیجینگ

راهنمای سیستم پیجینگ 

راهنمای آمپلی فایر تحت شبکه 

راهنمای بلندگوهای تحت شبکه

راهنمای اینترکام تحت شبکه 

راهنمای تلفن صنعتی  

 

 


چت با کارشناسان در واتس آپ