سیستم صوتی بیمارستان
سیستم صوتی بیمارستان از جمله سیستمهای هماهنگی و اطلاعرسانی است که در بسیاری از موسسههای درمانی و اورژانس به کار گرفته میشوند. در این مقاله ما نگاهی به سیستمهای پیجینگ بیمارستان خواهیم داشت و میبینیم که چطور با یک سیستم صوتی کارآمد میتوانیم هماهنگی و تسریع بیشتری را در میان نیروها و کادر درمان ایجاد کنیم.
سیستم صوتی بیمارستان
یکی از نیازهای اصلی بخشهای درمانی اطلاعرسانی و هماهنگی میان کادر و نیروی درمان است. این دسته از سازمانها به خاطر شرایط نگهداری از بیماران باید از سیستمهای صوتی خاصی استفاده کنند تا بتوانند نیازهای اطلاعرسانی جمعی خود را بر آورده سازند.
یکی از زیرساختهای اصلی که در سیستمهای صوتی بیمارستانی امروزه از آن استفاده میشود بهرهگیری از شبکههای دیجیتالی است. شبکههای دیجیتالی به خاطر بهرهگیری از سرورهای رایانهای، IP آدرسها و نیز بهرهگیری از سیستمهای نرمافزاری پیجینگ میتوانند قابلیتهای فوقالعادهای را برای مدیریت سیستم صوتی بیمارستان به ما ارائه کنند. در ادامه این بخش به صورت دقیق به بررسی هر کدام از این موارد و مزایایی که سیستم صوتی بیمارستان مدرن برای ما به ارمغان میآورد میپردازیم.
شبکههای رایانه ای
یکی از زیرساختهای مهم در ایجاد یک سیستم صوتی بیمارستانی کارآمد بهرهگیری از شبکههای رایانهای به عنوان یک زیرساخت است. شبکههای کامپیوتری متشکل از سرورها، روترها، بخشهای ذخیرهسازی و غیره این امکان را به مدیریت سیستم پیجینگ بیمارستان میدهد تا بتوانند از انواع دیوایسها و ابزارها استفاده کرده و یک سیستم یکپارچه را در اختیار داشته باشند.
بر خلاف سیستمهای آنالوگ قدیمی سیستمهای صوتی مبتنی بر شبکه جدید این قابلیت را دارند که به راحتی توسعه پیدا کنند، ترکیبی از فناوریهای مختلف در آنها به کار گرفته شود و در عین حال امکان توسعه شبکهافزارها و نرمافزارها را در اختیار ما قرار دهند. با این کار بسیاری از روشهای مدیریت، اطلاع رسانی و یکپارچهسازی به صورت کاملاً خودکار و سریع انجام میشود و مدیریت فضاهای بزرگ و پیچیدهای مانند بیمارستانها بسیار سادهتر خواهد شد.
روترها و سوئیچینگها
یکی از مشکلاتی که در سیستم پیجینگ بیمارستان وجود دارد آن است که بتوان به نوعی توزیع صدا و ارتباطات داخلی در محیط را مدیریت کرد. در اینجا با استفاده از روتر و سوئیچها این قابلیت برای شبکه ایجاد میشود که بتوان آن را در شاخههای گستردهای توسعه داد. همچنین در این جا این امکان وجود دارد که تعداد قابل توجهی از دیوایسها و ابزارها را به شبکه متصل کرد و کارکرد شبکه را ارتقاء داد. به علاوه با استفاده از سیستمهای مسیر دهی این امکان به وجود میآید که سیستم صوتی بیمارستان بتواند به راحتی با سیستمهای دیگر نظیر دوربینهای مدار بسته، سیستمهای کنترلی و تلفن سازمانی تحت شبکه (VOIP) متحد شود و کارکردهای دو چندانی را برای ما داشته باشد.
یکی دیگر از مزایایی که اضافه کردن روتر و سوئیچ به سیستم پیجینگ اضافه میکند آن است که میتواند این سیستم را به راحتی مدیریت کرد. با استفاده از روترها میتوان به راحتی بر روی مسیرها و دیوایسهایی که در آن قرار دارند مدیریت لازم را اعمال کرد.
IP آدرس در سیستم صوتی شبکه
در گذشته و با بهرهگیری از مدیریت آنالوگ سیستم صوتی بیمارستان کنترل صدا بسیار مشکل بود. در سیستمهای گذشته ما با حجم بالایی از سیم کشی، عدم کنترل بهینه و سایر موارد روبرو بودیم. اما با ورود فناوریهای دیجیتال این امکان به وجود آمد که از پدیدهای به نام Internet Protocol Address یا به اختصار «IP آدرس» استفاده کنیم. با بهرهگیری از IP آدرسها در سیستم صوتی بیمارستان میتوان مدیریت کاملی را بر روی هر دیوایس در شبکه داشت.
بهرهگیری از IP آدرسها این امکان را به ما میدهد که بتوانیم به راحتی هر دیوایس در شبکه را بر اساس تنظیمات آن کنترل کنیم. در عین حال میتوان برای هر IP آدرس مجموعهای از جریانهای ورودی و خروجی داده و نرمافزارهای مدیریتی را اعمال کرد.
با استفاده از IP آدرسها سیستمهای صوتی بیمارستان میتوانند به صورت یکپارچه، کنترل پذیر و بسیار بهینه کار کنند.
بهرهگیری از شبکهافزارها
آنچه که تا کنون فرا گرفتیم درباره سختافزارهایی بود که در شبکه کامپیوتر به کار میبردم. اما حتی بهترین شبکهها بدون بهرهگیری از شبکهافزارهای مدیریتی قابل مدیریت کردن نیستند. برای آنکه سیستم صوتی بیمارستان ما بتواند به صورت کامل تحت مدیریت ما باشد، باید از مجموعهای فریموررها (Firmware)، میانافزار (Middle-ware) و نرمافزار کاربری (Application) استفاده کند. البته ما به عنوان یک کاربر در بیشتر اوقات تنها از اپلیکیشنها برای این منظور استفاده میکنیم.
با بهرهگیری از نرمافزارهای مدیریتی این قابلیت را خواهیم داشت که بتوانیم هر دیوایس در سیستم صوتی را مدیریت کنیم و در نتیجه بتوانیم به شکل بهینهای بر روی شبکه خود دستورات مان را اعمال کنیم
نکات مهم در مدیریت سیستم صوتی بیمارستان
بر خلاف بسیاری از مکانهای عمومی و سازمانی، سیستمهای بیمارستانی دارای ویژگیهای خاصی در زمینه مدیریت سیستم پیجینگ خود هستند که برخی از آنها شامل موارد زیر میشوند:
- در اینجا به خاطر وجود شرایط خاص بیماران، باید از آلودگی صوتی به شدت دور ماند. به همین خاطر مدیریت دقیق توزیع صدا یک نیاز است.
- ترکیب دوربینهای مدار بسته و سیستم صوتی بیمارستان یک الزام است. تردد افراد در محیطهای مختلف باید تحت نظر باشد و در صورت نیاز اعلامهای لازم ابراز شود.
- سرعت در خدمات رسانی بهینه یکی از الزامهای سیستمهای صوتی بیمارستانی است. در این سیستمهای باید امکان یکپارچه شدن سیستم صوتی با تلفنهای سازمانی، سیستمهای اعلام هشدار، سیستمهای تلکام و غیره را بدهد. پشتیبانی از پروتکلهای مختلف ارتباطی یکی از نیازهای تمامی سیستمهای صوتی بیمارستانی است.
- امنیت در دسترسی یکی از نیازهای مهم در هر شبکهای است. سیستم صوتی بیمارستان به خاطر آنکه در اختیار کاربران مختلفی قرار میگیرد باید از نظر ورود، سطح بندی و پالایش اطلاعاتی دارای امنیت قابل توجهی باشد.
خرید سیستم صوتی بیمارستان
همانطور که در بالا خوانیدم، بهرهگیری از یک سیستم صوتی بیمارستان مدرن به بهینه شدن مدیریت، یکپارچگی توزیع پیام، مدیریت بهینه صدا و جلوگیری از ایجاد آلودگی صوتی، تسریع ارتباطات و در نهایت کاهش هزینههای عملیاتی منجر میشود. در این وب سایت ما تلاش کرده ایم که بهترین شیوههای مدیریت سیستمهای بیمارستانی را در اختیار شما قرار دهیم. شما میتوانید پیش از خرید سیستم صوتی بیمارستان مورد نظرتان با کارشناسان ما در این زمینه مشورت کرده و بهترین موارد را انتخاب کنید.
برای اطلاعات بیشتر از راهکار های سیستم پیجینگ و تجهیزات پیجینگ در شرایط متفاوت به مقالات زیر مراجعه نمایید :
سیستم پیجینگ هتل
سیستم پیجینگ رستوران
سیستم پیجینگ مدرسه
سیستم پیجینگ کارخانه
سیستم پیجینگ اداری
سیستم پیجینگ چیست؟
پیجینگ بیمارستان
پیجینگ صنعتی
پیجینگ IP